Hem > Innovationer > Roliga idéer löser viktiga problem

Roliga idéer löser viktiga problem

httpv://www.youtube.com/watch?v=ivg56TX9kWI  Kan en ny idé som är rolig och annorlunda lösa viktiga problem och utmaningar? Ja, det menar man på www.rolighetsteorin.se. Ta till exempel rulltrappan, få av oss tar trappan om det finns en rulltrappa jämte. Men om trappan görs om till något oväntat och lustfyllt, ja då är vi mer benägna att röra på oss. Eller fundera på varför det är så lätt att slänga skräp i naturen i stället för att lägga skräpet i en skräpkorg? Hjälper det om skräpkorgen är roligare?

www.nyteknik.se skrevs för en tid sedan att en det är det oväntade, korskopplingar över ämnen och sammanhang som gör en rolig historia rolig. Det är exempelvis roligt när man påstår att Japans fyra floder heter Ladan, Nissan, Hondan och Datsun, eftersom det är Japanska men inte bilmärken.

Att tänka i nya banor handlar om och bygger mycket på humor. En komiker börjar ofta med en igenkänd och invand tanke för att sedan göra ett tvärkast som är helt oväntat. Vi får skratta och vår hjärna njuter. Vi har just upptäckt en ny lösning, ett annorlunda svar eller ett nytt slut – och blivit lite smartare.

Annonser
Kategorier:Innovationer Taggar:
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: