Hem > Innovationer > Innovationsslussar inom hälso- och sjukvård

Innovationsslussar inom hälso- och sjukvård

I fredags meddelades vilka sex regioner som får Innovationsslussar inom hälso- och sjukvård.

Det ska bli lättare att kommersialisera innovationer inom svensk hälso- och sjukvård. Därför finansierar nu VINNOVA sex olika landstings satsningar på innovationsslussar under tre år.  Det är Uppsala Akademiska sjukhus, Västerbottens läns landsting, Region Skåne, Stockholms läns landsting, Västra Götalandsregionen/Västra Götalands läns landsting samt Landstinget i Östergötland.

Bakgrunden till utlysningen av Innovationsslussar är det regeringsuppdrag som Vinnova har fått för att genomföra en satsning med syfte att öka antalet samverkansmiljöer som stimulerar kommersialisering av innovationer inom hälso- och sjukvården. Uppdraget sker i samråd med Almi Företagspartner AB, Innovationsbron AB och Sveriges Kommuner och Landsting.

Innovationsslussarna ska ta till vara, utveckla och kommersialisera idéer från hälso- och sjukvården och fungera som kontaktnoder för företag och underlätta introduktionen av innovationer inom hälso- och sjukvården. Potentialen för att vidareutveckla innovationer inom området bedöms vara stort. Det finns också ett stort intresse av att bättre ta till vara innovationer inom området. Detta kräver dock en utveckling av system/miljöer som kan vidareutveckla konkretiserade idéer som kommer från personer som arbetar inom hälso- och sjukvården.

Projektets totala kostnad kan uppgå till minst 5 miljoner kronor per år varav VINNOVA bidrar med maximalt 2.5 miljoner kr. Projektet kräver 50 % medfinansiering av sökande organisation/organisationer.

Vinnova menar att om satsningen utfaller väl är målet att genom ett utvidgat program utveckla ett större antal innovationsslussar för kommersialisering och implementering av potentiella innovationer inom vårdsektorn, vilket vi inom branschen naturligtvis hoppas mycket på

Annonser
Kategorier:Innovationer Taggar:
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: